Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси

Ястия с дреболии и колбас:

Задушени колбаси с праз

Продукти за 2-3 порции: • 200-300 г колбаси • 1 стрък праз • 1 ч.ч. бульон • 1с.л. брашно • 2-3 с.л. мазнина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме нарязаните на парченца колбаси и задушавам...

Задушени пиперки със салам

Продукти: (за 4 порции) • 300 г салам • 6 пиперки • 4 домата • 2 глави лук • половин пакетче краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме за малко доматите във вряща вода, обелваме ги и ги разрязваме на четири. Лука нарязваме на ситно, а...

Задушено зеле със салам

Продукти: (за 5 порции) • 1 прясна зелка /около 1 кг/ • 1 к.ч. олио • 1 морков • 1 глава лук • 500 г салам /или шунка/ • 1 с.л. доматено пюре • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме зелето. Нарязваме го на ситно и го слагаме в тен...

Запеканка с праз и шунка

Продукти: • 3 стръка праз • 5-6 картофа • 150 г пушена шунка (пушени свински гърди) • 2 ч.ч. течна сметана • 2 яйца • масло за формата • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме праза и го нарязваме на дебели колелца. Обелваме картофи...

Зеле с кренвирши

Продукти: (за 4 порции) • 1 средно голяма зелка • 400-500 г кренвирши /или наденички/ • 1 глава лук • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1/2 ч.л. ким • сол Начин на приготвяне: Обелваме кренвиршите, нарязваме ги на парчета и ги запър...

Зеле с шунка по италиански

Продукти: (за 6 порции) • 2 с.л. зехтин • 1 глава лук • 1 кг зеле • 100 г шунка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В тенджера загряваме 1 с.л. зехтин до умерено висока температура. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим, като бъркаме непрекъснато, дока...

Зеле със сланина

Продукти: (за 4 порции) • 750 г прясно зеле • половин глава лук • 60 г сланина • 2-3 с.л. брашно • кимион, майорана • чесън, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелето на ивички, пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докат...

Зелен боб по бургундски

Продукти: (за 4 порции) • 750 г зелен боб • 3 моркова • 2 глави лук • 1 ракиена чашка червено вино • 125 г пушена сланина • 2-3 ч.л. ситно нарязани зелени подправки • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Изчистения пресен боб нарязваме и заливаме с мал...

Зелен фасул с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 500 г зелен фасул • 100 г шунка • 2-3 с.л. разтопено краве масло • 1 малка глава лук • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме фасула с вряща подсолена вода и варим, докато омекне. После го прецеждаме. Наряз...

Зеленчуково рагу с колбас

Продукти: (за 4-5 порции) • 200 г пресен салам • 5 чушки • половин малка зелка • 1 глава лук • 2 моркова • 5 картофа • 1 консерва зелен грах • 4 с.л. олио • половин пакетче краве масло • 1 с.л. доматено пюре • магданоз, копър • черен пипер, сол На...

Зеленчуци на фурна

Продукти: • 1 кг зелени пиперки • 250 г червен лук • 3 с.л. прясно мляко • 4 яйца • 1-2 к.ч. брашно • 1 ч.л. лют червен пипер • 100 г пушена сланина или пушени гърди • 4 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пиперките на дебел...

Зеленчуци по холандски

Продукти: (за 5 порции) • 750 г картофи • 750 г моркови • 2 глави лук • 1 к.ч. месен бульон • 100 г пушени гърди /или пушена сланина/ • 3 ябълки • черен пипер, сол. Начин на приготвяне: Нарязваме картофите и морковите на малки кубчета. Нарязва...

Зеленчуци с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 500 г тиквички • 150 г пресни гъби • 1 червена пиперка • 200 г сварена или консервирана царевица • 2 глави лук • 1-2 с.л. доматено пюре • 200 г пилешка шунка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме тиквичките на кръ...

Зрял фасул с бекон

Продукти: • 1 ч.ч. зрял фасул • 400 г бекон • 2 глави лук • 2-3 люти чушлета • 3 с.л. олио • 2 с.л. мас • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 2 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден ...

Зрял фасул с кървавица

Продукти: (за 5 порции) • 600 г зрял фасул • 600 г кървавица • 100 г свинска мас • сол Начин на приготвяне: Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато зърната поо...

Зрял фасул с наденички

Продукти: • 250 г зрял фасул • 400 г пушени наденички • 2-3 глави лук • 2-3 пиперки от туршия • 2 скилидки чесън • 2 с.л. мас • 2 с.л. доматено пюре • 1 дафинов лист • сминдух, кимион • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Накисваме ...

Зрял фасул със сланина

Продукти: (за 6 порции) • 450 г сланина с кожата • 450 г зрял фасул • 200 г шунка • 1 с. л. мас • 1 скилидка чесън • половин глава лук • 2 с. л. ситно нарязан босилек • 2 с. л. ситно нарязан магданоз • 1 буркан белени домати • черен пипер, сол Начин н...

Карловски гювечета

Продукти: (за 4 гювечета) • 300 г шунка • 300 г сирене • 4-5 печени и белени чушки • 200 г доматено пюре • 100 г краве масло • 100 г мариновани гъби • 10-12 маслини • 4 яйца Начин на приготвяне: На дъното на всяко гювече поставяме по едно малко парчен...

Карначета с родопски боб в гювече

Прoдукти: • 500 г карначета • 400 г едър зрял родопски боб • 2 глави лук • 8 печени и обелени червени пиперки • 4 с.л. зехтин • 1 с.л. сух джоджен • чубрица, риган, сол Начин на приготвяне: Сваряваме боба до пълна готовност. Нарязваме лука на полумесец...

Картофени бухтички с шунка

Продукти: (за 5 порции) • 750 г картофи • 200 г шунка • 60 г краве масло • 100 г кашкавал • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите, сваряваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме към тях шунката, нарязана на малки кубчен...

Картофено пюре с колбаси

Продукти: (за 4 порции) • 300 г колбаси /или варено месо/ • 1 опаковка картофено пюре • половин пакетче краве масло • 2 яйца За заливката: • 2 яйца • 1 пакетче сирене “Крема” • 3-4 лъжици сметана • по 1 щипка червен пипер и мащерка • сол Начин ...

Картофи на шиш

Продукти: • 1 кг пресни картофи (средни по големина) • 250 г пушени гърди без кости • 500 г лук • 50 г краве масло • 1 ч.л. червен пипер • 1/4 ч.л. кимион • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме добре картофите с помощта на четка, подсушаваме ...

Картофи по баварски

Продукти: • 1 кг картофи • 200 г бекон • 150 г кашкавал • 200 г гъби • 125 г краве масло • 200 г кисели краставички • 1/2 ч.л. розмарин • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета. По същия начин нарязваме бекона, крастав...

Картофи с кайма от шунка

Продукти: (за 4 порции) • 800 г картофи • 250 г шунка • 2 яйца • 50мл прясно мляко • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Отделно прекарваме шунката през месомелачка. В намаслена и пор...

назаднапред
Начало