Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на фурна

Ястия с риба:

Калкан със сланина и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции) • 1 калкан /около 1 кг/ • 200 г сланина • 2-3 моркова • 1 глава лук • 100 г гъби • 1 парче целина • половин лимон • 1 бучка /колкото орех/ краве масло • 1 ч.ч. сухо бяло вино • копър, магданоз • черен пипер, сол Начин на приго...

Карфиол с бяла риба

Продукти: (за 4 порции) • 1 глава карфиол • 300-400 г филе от бяла риба • 1 глава лук • 4 яйца • 2 белтъка • половин пакетче сирене Крема • 1 ч.л. масло • 5-6 ореха (или бадеми) • копър, черен пипер • индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Почи...

Кебап от мерлуза

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг филе от мерлуза • 2 глави лук • 150 г гъби • 3 с.л. ситно нарязан магданоз • 3 с.л. краве масло • 1 к.ч. олио • 2-3 домата • половин лимон • 1 ч.ч. сухо бяло вино • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме фи...

Кебап от скумрия

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от скумрия • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. брашно • 2-3 чушки от сурова туршия • 2 домата • 3 стръка праз • 1 ч.ч. бяло вино • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. настърган кашкавал • магданоз, черен пипер, сол Начин на ...

Кефал по солунски

Продукти: (за 4 порции) • 4 малки кефала • 1 кг домати • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на кръгчета и нареждаме половината на дъното на намаслена тавичка, поръсваме с половината от ситно нарязания м...

Костур по италиански

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от костур • 100 г печурки • 2 домата, лимонов сок • 1 резен шунка • 3 белтъка • 3 с.л. брашно • 2 с.л. зехтин • 60 г кашкавал • 2 с.л. настърган пармезан • 1 с.л. маргарин • босилек, копър, магданоз • черен пипер, со...

Кюфтенца от хайвер

Продукти: • 60 г тарама хайвер • 1 филия бял хляб • 2 яйца • 1 глава лук • 1 к.ч. олио • 4 с.л. брашно • 1 с.л. галета • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 1 дафинов лист • 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: П...

Кюфтета от риба в доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от риба • 100 г сланина • 1 яйце • 2 филийки бял хляб • 3-4 глави лук • 1 парче целина • 1-2 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 3-4 г домата • 1 дафинов лист • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Прекарв...

Лефер с магданоз на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг лефер /сом, кефал, есетра/ • 2-3 връзки магданоз • 3-4 домата • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Нарязваме на ситно магданоза. Разстиламе половината на дъното на тавичка и р...

Манастирски рибен гювеч

Продукти: • 1-1,5 кг риба • 2-3 глави лук • 4-5 чушки • 4-5 домата • 250 г гъби • 1 к.ч. ориз • 1 к.ч. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме я и в същата мазнина задушавам...

Мерлуза с горчица

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета от мерлуза • 60 г краве масло • 4 с.л. сметана • 1 ч.л. горчица • 2 кисели краставички • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме филетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ги 15 мин в силна фурна. Изважд...

Месеница с риба

Продукти: • 200 г солена риба • 3-4 с.л. мазнина • 4-5 домата • половин връзка копър • 2-3 стръка девесил • черен пипер и сол За тестото: • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. вода • 1 ч.ч. прясно мляко • 4 с.л. олио • 1 кубче мая за хляб • 1/4 ч.л. сол ...

Моруна с кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от моруна • 150 г кашкавал • 2-3 с.л. олио • 2-3 равни с.л. брашно • 1 с.л. галета • 1 връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим 10 мин. За...

Моряшки гювеч

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от риба • 4 рибки аншоа • 1 к.ч. олио • 1-2 глави лук • 2-3 моркова • 1 резен целина • 2-3 домата • 3-4 пиперки • 1 к.ч. зелен грах • 500 г картофи • 1 тиквичка • 1 скилидка чесън • 10-15 маслини • 1 лимон • 1 ...

Мусака от риба и картофено пюре

Продукти: • 800 г филе от хек или скумрия • 5-6 домата • 1 кисела краставичка • 8-10 картофа • 30 г краве масло • 4 с.л. трохи от сух хляб • 2 с.л. галета • 500 г кисело мляко • 1 яйце • 1 ч.л. червен пипер • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: ...

Мусака от риба

Продукти: (за 8 порции) • 1 кг филе от риба • 1 кг картофи • 1 ч.ч. настърган кашкавал • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца • 1 к.ч. олио • черен пипер и сол Начин на приготвяне: Сваряваме рибата в подсолена вода и я нарязваме на малки парчета. Обелваме карто...

Никополски гювеч

Продукти: • 1 кг шаран • 1-2 глави лук • 1 глава чесън • 1 сухар • 1 к.ч. олио • 1 дафинов лист • лимонов сок • бахар, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на глинен гювеч, прибавяме обелените скил...

Никулденски гювеч

Продукти: • около 1,5 кг шаран • 5 големи цели стръка праз • 1 средна глава целина • 1 връзка целина – стръкове с листата • 5 с.л. олио • 10 зърна черен пипер • 6 средни домата или 2 ч.ч. доматен сок • 1 ч.л. червен пипер • 1/2 ч.л. черен пипер • 1 лимон ...

Никулденски шаран

Продукти: • 1 шаран (около 1500 г) • 1 връзка зелен лук • 300 г домати • 100 г орехови ядки • 100 г пресни гъби • 1 ч.ч. бяло вино • 1 пакетче краве масло • черен пипер (10 зърна) • половин връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме ша...

Никулденски шаран

Продукти: • 1 шаран (около 1500 г) • 1 връзка зелен лук • 300 г домати • 100 г орехови ядки • 100 г пресни гъби • 1 ч.ч. бяло вино • 1 пакетче краве масло • черен пипер (10 зърна) • половин връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме ша...

Огретен от риба

Продукти: (за 5 порции) • 500 г филе от мерлуза • 7-8 картофа • 100 г кашкавал • 1 пакетче краве масло • 1 к.ч. прясно мляко • 3 яйца • 3-4 домата • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода и ги настъргваме на ренде. ...

Пай с херинга

Продукти: (за 6 порции) • 1кг брашно • 6 херинги • 1/2 ч.л. индийско орехче • 60 г краве масло • 3 големи ябълки • 2 глави лук • 1 яйце • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Замесваме от брашното, вода и сол на вкус средно твърдо тесто. Разстиламе т...

Паламуд със зеле на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 1 по-голям паламуд • 1 малка зелка • 4-5 домата • 1 ч.л. захар • 1 ч.ч. олио • 1-2 с.л. брашно • лимонена киселина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разполовяваме паламуда по дължина на две и изваждаме гръдната кост. На...

Палачинка с филе от бяла риба

Продукти: • 2-3 филета от бяла риба • 200 мл бяло вино • 1 лимон • 3 с. л. Брашно • 2 глави лук • 160 мл олио • сол Начин на приготвяне: Нарязаните на порции филета сваряваме в леко подсолена вода и изцеждаме през гевгир. Разбиваме много добре ол...

назаднапред
Начало