Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от мерлуза
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 с.л. краве масло
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• половин лимон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филето, поръсваме с черен пипер и го нарязваме на едри парчета.
Нарязваме лука и гъбите на дребно и заедно със ситно нарязания магданоз ги задушаваме в сгорещеното масло. Прибавяме олиото, бялото вино, обелените и настъргани домати, черен пипер и сол на вкус.
Слагаме парчетата риба, внимателно разбъркваме и държим на умерен огън 10 мин. След това изсипваме сместа върху дебела хартия, намазана с олио.
Завиваме хартията на пакет и я слагаме в тавичка. Наливаме в тавичката около 1 пръст вода и малко олио и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...