Продукти:
• 1 шаран
• 500 г картофи
• 3 големи глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. смляна червена чушка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца. Нарязваме лука на филийки и го размесваме с картофите.
Почистваме шарана, натриваме го със сол и го слагаме в намаслена тавичка. Разстиламе наоколо картофите, заливаме с виното, посоляваме и поръсваме с червената чушка.
Добавяме виното и печем във фурна, загрята до 200°С. Щом картофите и рибата омекнат, поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...