Продукти:
• 1 шаран
• 500 г картофи
• 3 големи глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. смляна червена чушка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца. Нарязваме лука на филийки и го размесваме с картофите.
Почистваме шарана, натриваме го със сол и го слагаме в намаслена тавичка. Разстиламе наоколо картофите, заливаме с виното, посоляваме и поръсваме с червената чушка.
Добавяме виното и печем във фурна, загрята до 200°С. Щом картофите и рибата омекнат, поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...