Продукти: (за 4 порции)
• 750 г картофи
• 30 г маргарин
• 375 мл прясно мляко
• 375 г пушена риба
• 250 г прясна морска риба
• 1 дафинов лист
• 1 щипка индийско орехче
• 6 зърна черен пипер
• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г мек кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме обелените картофи, нарязани на филийки, пасираме и ги объркваме с маргарина и 3 с.л. топло прясно мляко.
Възвираме останалото мляко с дафиновия лист, черния пипер и индийското орехче и слагаме почистената и нарязана на парчета прясна и пушена риба. Варим на бавен котлон 2-3 мин., сваляме от котлона, покриваме с капак и оставяме рибата да изстине. Обезкостяваме и я наситняваме.
Прибавяме магданоза и наситнените яйца. Подправяме със сол и черен пипер. Разстиламе рибената смес в намаслена тавичка, отгоре покриваме с пюрето, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 25 мин на 200°С.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...