Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от риба
• 100 г сланина
• 1 яйце
• 2 филийки бял хляб
• 3-4 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 3-4 г домата
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата и сланината през месомелачка. Прибавяме накиснатия и отцеден хляб, яйцето, 1 глава ситно нарязан лук, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа кюфтета, които нареждаме в тавичка.
Нарязваме на ситно останалия лук, морковите и целината и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме препеченото брашно, нарязаните домати, подправките и заливаме с малко вода.Посоляваме и изсипваме сместа в тавичката с кюфтетата. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...