Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 200 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибите със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Около тях разстиламе печурките, които сме нарязали на ивички. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, заливаме с виното и разтопеното масло. Печем 20-30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...