Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 200 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибите със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Около тях разстиламе печурките, които сме нарязали на ивички. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, заливаме с виното и разтопеното масло. Печем 20-30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...