Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг лефер /сом, кефал, есетра/
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме.
Нарязваме на ситно магданоза. Разстиламе половината на дъното на тавичка и разпределяме върху него рибените порции. Покриваме с останалия магданоз и нареждаме отгоре нарязаните на кръгчета домати.
Посоляваме, заливаме с олиото и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...