Продукти: (за 2 порции)
• 500 г пресен черноморски сафрид
• 3 с.л. олио
• 2-3 дафинови листа
• 10-15 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я нареждаме на 1 ред в тавичка. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1 к.ч. топла вода. Печем 15-20 мин, докато остане само на мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...