Кулинарни рецепти » Сардела

 Сардела

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г пресен черноморски сафрид
• 3 с.л. олио
• 2-3 дафинови листа
• 10-15 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я нареждаме на 1 ред в тавичка. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1 к.ч. топла вода. Печем 15-20 мин, докато остане само на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало