Кулинарни рецепти » Пълнен шаран с кашкавал

 Пълнен шаран с кашкавал

Продукти:

• 1 шаран около 2 кг
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргания кашкавал объркваме с омекналото на стайна температура масло и черния пипер. С тази смес напълваме предварително почистения и осолен шаран.

Зашиваме го и го слагаме в тава с олио или масло. Наливаме вода до половината на шарана. Отгоре намазваме с мазнина.

Печем около 30-40 мин на силна фурна, като от време на време поливаме шарана със соса, без да го обръщаме. Когато се зачерви, е готов. Сервираме го с гарнитура по желание.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало