Продукти:
• 1 шаран (около 2 кг)
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 домата
• 2 лимона
• 150 г гъби
• 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки
• 1 връзка магданоз
• естрагон, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, като оставяме на корема малък отвор.
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаните на филийки гъби и също ги задушаваме.
След това поръсваме орехите и наситнения магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и сипваме обелените и настъргани домати. Задушаваме още 3-4 минути и добавяме естрагона и единия лимон, нарязан с кората.
Разбъркваме и пълним шарана с тази смес. Зашиваме отвора, слагаме шарана в намаслена тава, заливаме го с останалата мазнина и нареждаме върху него кръгчета от втория лимон. Печем 50 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...