Продукти:
• 1 шаран (около 2 кг)
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 домата
• 2 лимона
• 150 г гъби
• 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки
• 1 връзка магданоз
• естрагон, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, като оставяме на корема малък отвор.
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаните на филийки гъби и също ги задушаваме.
След това поръсваме орехите и наситнения магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и сипваме обелените и настъргани домати. Задушаваме още 3-4 минути и добавяме естрагона и единия лимон, нарязан с кората.
Разбъркваме и пълним шарана с тази смес. Зашиваме отвора, слагаме шарана в намаслена тава, заливаме го с останалата мазнина и нареждаме върху него кръгчета от втория лимон. Печем 50 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...