Продукти: (за 5 порции)
• 1 шаран
• 1-2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. ориз
• 100 г гъби
• 1 домат
• 1 лимон
• 50 г стафиди
• магданоз, черен пипер, сол
За тестото:
• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1/2 к.ч. вода
• 1 белтък
• сол
Начин на приготвяне:
Натриваме шарана отвътре и отвън със сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза и също го запържваме, докато стане прозрачен. Добавяме попарените и нарязани на ивички гъби, обелените и настъргани домати, стафидите и ситно нарязания магданоз. Наливаме малко топла вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме много добре.
Сипваме плънката в тавичка и я задушаваме на фурна, докато омекне оризът. Напълваме шарана с тази смес, зашиваме и го намазваме с олио.
От брашното, яйцето, водата и малко сол омесваме твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и увиваме в нея шарана. Намазваме отгоре с белтъка и печем в умерена фурна. Изваждаме от фурната, отстраняваме хлебната кора /тя не се яде/ и поднасяме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...