Продукти:
• 1 шаран
• 4-5 глави лук
• 5-6 домата
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на порции, посоляваме и оставяме да престои десетина минути.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, сипваме брашното и също го позапържваме.
После прибавяме 3-4 обелени и настъргани домата и наливаме гореща вода, за да получим средно гъст сос. Подправяме с дафиновия лист, 5-6 зърна черен пипер и сол на вкус.
Прехвърляме соса в тавичка и нареждаме върху него рибата. Между рибените парчета разпределяме останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.
Поднасяме плакията студена.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...