Кулинарни рецепти » Риба с царевично брашно по воденичарски

 Риба с царевично брашно по воденичарски

Продукти:

• 1 кг филе от мерлуза, хек или скумрия
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 2 домата
• 2 чушки сиврия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. бяло вино
• 30 г царевично брашно
• 1 връзка магданоз
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Рибата овалваме в царевично брашно и запържваме в гореща мазнина.

Изваждаме я и в същата мазнина пържим лука, нарязан на филийки, чушките, нарязани на ивички, скълцания чесън, обелените и настъргани домати.

Сипваме виното и черния пипер, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, наливаме малко вода и задушаваме.

Изсипваме сместа в тава, отгоре редим запържените рибни филета, поръсваме магданоз и настърган кашкавал и запичаме около 15 минути. Поднасяме с качамак и парченце лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало