Кулинарни рецепти » Сафрид с орехи

 Сафрид с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг черноморски сафрид
• 3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 4 с.л. олио
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата, поръсваме с черен пипер и оставяме да престои 30 мин.

В загрятото олио последователно задушаваме нарязания на филийки лук, 3 обелени и настъргани домата, ситно нарязания чесън. Щом лукът поомекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим 5-6 мин.

Прибавяме орехите, разбъркваме и заливаме рибата, наредена в тавичка. Слагаме отгоре филийки от домата и обеления лимон и печем 40 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало