Кулинарни рецепти » Печен шаран

 Печен шаран

Продукти: (за 5 порции)

• 1 шаран /около 1,5 кг/
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 стръка целина
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме шарана отвътре и отвън със сол и лимонов сок. След 15 мин правим нарези на няколко места върху рибата и пъхаме в тях лимонени кръгчета.

Нарязваме на ситно чесъна и листата от целина и прибавяме ситно нарязания магданоз, олиото, червения пипер и 2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме добре и с половината от сместа пълним шарана, а с другата половина го покриваме.

Слагаме рибата в намаслена тава, по дъното на която сме наредили дръжките от целина, за да не се залепи шарана за дъното. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало