Кулинарни рецепти » Гювеч от пъстърва

 Гювеч от пъстърва

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пъстърва
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме ориза, посоляваме и задушаваме 10 мин.

Слагаме рибата в намаслена тавичка и я заливаме с доматената смес. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало