Кулинарни рецепти » Хек на фурна

 Хек на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г филе от хек
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 буркан белени домати
• 4 филийки бял хляб
• 40 краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме филенцата със сол и черен пипер и ги нареждаме в намаслена тавичка.

В друг съд задушаваме в олиото ситно нарязания лук. Прибавяме отцедените от сока домати, посоляваме и оставяме соса да поври на огъня само 1-2 мин. След това поръсваме със ситно нарязан магданоз, разбъркваме и изсипваме върху рибата. Захлупваме тавичката и печем 40 мин в умерена фурна.

Изрязваме триъгълни филии хляб, намазваме ги с маслото, поръсваме ги с настъргания кашкавал и ги запичаме на скарата. Поднасяме рибата със запечените хлебни триъгълници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало