Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 60 г краве масло
• 2 дафинови листа
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата отвътре и отвън и поръсваме с черен пипер и чубрица. Слагаме я в тавичка и наоколо нареждаме нарязаните на филийки лук и домати. Слагаме дафиновите листа, наливаме виното и разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...