Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 60 г краве масло
• 2 дафинови листа
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата отвътре и отвън и поръсваме с черен пипер и чубрица. Слагаме я в тавичка и наоколо нареждаме нарязаните на филийки лук и домати. Слагаме дафиновите листа, наливаме виното и разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...