Продукти:
• 800 г филе от мерлуза (шаран, скумрия или друг вид риба)
• 700 г картофи
• 100 мл олио
• 100 мл сметана
• 40 г брашно
• 50 мл бяло вино
• сока от 1 лимон
• половин връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистеното от костите рибно филе посоляваме и поръсваме с черен пипер. Овалваме го в брашно и полуизпържваме в сгорещеното олио.
Слагаме рибата в тавичка, като отстрани подреждаме задушените в мазнина картофи, поръсени със ситно нарязан магданоз и залети със сметана.
Заливаме филето с бялото вино, смесено с лимоновия сок, и изпичаме така оформеното плато в умерена фурна. Сервираме ястието топло.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...