Кулинарни рецепти » Рибена яхния

 Рибена яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг толстолоб
• 1 к.ч. олио
• 500 г домати
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме част от доматите на ситно и ги задушаваме с мазнина и малко вода.

Нарязваме рибата на парчета, които пущаме за 5 мин във вряща подсолена вода. След това овалваме рибата в брашно и я прибавяме към задушените домати.

Прибавяме и останалите нарязани на дребно домати и кръгчета лимон. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и запичаме ястието на фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало