Кулинарни рецепти » Суфле с пушена треска

 Суфле с пушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г спанак
• 200 г пушено филе от треска
• 2 с.л. галета
• 300 мл прясно мляко
• 1 дафинов лист
• 1 главичка лук
• 25 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка горчица на прах
• 4 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме рибеното филе с млякото, прибавяме, наситнения лук, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Посоляваме, завиваме с фолио и печем 20-25 мин на 200°С. Изваждаме треската, намачкваме я на каша, а млякото прецеждаме.

Задушаваме спанака с много малко подсолена вода, отцеждаме и го наситняваме.

Правим светла запръжка от млякото и брашното, изключваме котлона и наливаме с бъркане прецеденото мляко. Оставяме соса да се сгъсти и прибавяме горчицата и подправките. Щом поизстине, с бъркане сипваме разбитите на пяна жълтъци. Прибавяме треската и спанака и хубаво разбъркваме. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка. Печем в умерена фурна, докато суфлето хубаво се вдигне и поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало