Кулинарни рецепти » Суфле с пушена треска

 Суфле с пушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г спанак
• 200 г пушено филе от треска
• 2 с.л. галета
• 300 мл прясно мляко
• 1 дафинов лист
• 1 главичка лук
• 25 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка горчица на прах
• 4 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме рибеното филе с млякото, прибавяме, наситнения лук, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Посоляваме, завиваме с фолио и печем 20-25 мин на 200°С. Изваждаме треската, намачкваме я на каша, а млякото прецеждаме.

Задушаваме спанака с много малко подсолена вода, отцеждаме и го наситняваме.

Правим светла запръжка от млякото и брашното, изключваме котлона и наливаме с бъркане прецеденото мляко. Оставяме соса да се сгъсти и прибавяме горчицата и подправките. Щом поизстине, с бъркане сипваме разбитите на пяна жълтъци. Прибавяме треската и спанака и хубаво разбъркваме. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка. Печем в умерена фурна, докато суфлето хубаво се вдигне и поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало