Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от моруна
• 150 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• 2-3 равни с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.
Запържваме брашното в сгорещеното олио, докато стане златисто. Прибавяме ситно нарязания магданоз, разреждаме с 1 к.ч. топла вода и варим 10 мин.
Нареждаме рибата в намаслена тавичка, заливаме със соса, поръсваме с галетата и настъргания кашкавал и запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...