Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от хек
• 200 г сух бял хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г смлени бадемови ядки
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме хляба със затопленото мляко, след което го отцеждаме. Към отцедения хляб прибавяме бадемите, босилека, олиото, ситно нарязания лук, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа.
Посоляваме рибното филе и го нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт хлебната смес и маслото, наряцзано на тънки листчета. Печем в силна фурна около 20 мин.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...