Продукти:
• 1 кг риба
• 1/2 ч. ч. олио
• 40 г масло
• 3-4 глави лук
• 1 глава (50 г) целина
• 2-3 домата
• 10 скилидки чесън
• 4-5 картофа
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, измиваме я, нарязваме я на парчета и посоляваме.
В олиото и малко вода задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и целина. Прибавяме дребно нарязаните домати и също задушаваме. Посоляваме и изсипваме сместа в тавичка.
Прибавяме рибата. Върху нея нареждаме нарязаните на кръгчета картофи и посоляваме. Разхвърляме парченца масло и печем в умерена фурна.
След като извадим ястието от фурната, поръсваме със счукания чесън и наситнения джоджен.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...