Кулинарни рецепти » Сафрид, запечен с вино

 Сафрид, запечен с вино

Продукти: (за 6 порции)

• 1 сафрид /окоро 1,5 кг/
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 5 скилидки чесън
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 лимона
• 1 с.л. риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме рибата надлъжно на две и я слагаме с кожата надолу в намаслена тава. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Добавяме счукания чесън, виното и стрития риган. Разбиваме олиото със сока от лимоните и заливаме рибата.

Печем около 40 мин в умерено силна фурна, като от време на време обливаме сафрида със сока от тавичката. Към края на печенето нареждаме около рибата картофите, нарязани на едри парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало