Кулинарни рецепти » Сафрид, запечен с вино

 Сафрид, запечен с вино

Продукти: (за 6 порции)

• 1 сафрид /окоро 1,5 кг/
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 5 скилидки чесън
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 лимона
• 1 с.л. риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме рибата надлъжно на две и я слагаме с кожата надолу в намаслена тава. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Добавяме счукания чесън, виното и стрития риган. Разбиваме олиото със сока от лимоните и заливаме рибата.

Печем около 40 мин в умерено силна фурна, като от време на време обливаме сафрида със сока от тавичката. Към края на печенето нареждаме около рибата картофите, нарязани на едри парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало