Кулинарни рецепти » Калкан със сланина и зеленчуци

 Калкан със сланина и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 калкан /около 1 кг/
• 200 г сланина
• 2-3 моркова
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 1 парче целина
• половин лимон
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме калкана. Нарязваме го на порции и го посоляваме.

Нарязваме сланината на тънки филийки и покриваме с тях дъното на малка тавичка. Отгоре разстиламе ситно нарязаните лук и целина, нарязаните на парченца гъби, нарязаните на колелца моркови. Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз и подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Нареждаме отгоре парчетата риба. Върху рибата слагаме нарязаното на люспици масло и тънки кръгчета лимон. Заливаме с виното, захлупваме и печем 20 мин в умерена фурна. После махаме капака и допичаме още десетина минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало