Продукти:
• 200 г ръжено брашно
• 200 г пшенично брашно
• половин пакетче краве масло
• 800 г филе от морска риба
• 200 г сланина
• 2 глави лук
• 2 с.л. сметана
• 1 жълтък
• 1-2 с.л. свинска мас
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото, 1 к.ч. вода и сол на вкус замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото, прегъваме го на две и го оставяме да престои 1 час на хладно.
Почистваме, измиваме и подсушаваме рибното филе. Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме заедно с едро нарязания лук. Отстраняваме от огъня и заедно с рибата прекарваме през месомелачка.
Разточваме тестото на правоъгълна кора с дебелина 5-6 мм. Разбъркваме получената кайма със сметаната и подправяме с черен пипер и сол.
Разстиламе рибената смес в едната половина на кората. Покриваме с другата половина и притискаме краищата. Намазваме с жълтъка и печем около 3 часа на слаб огън, като от време на време мажем с мас.
Завиваме готовото калекуко с кърпа, за да не се втвърди кората му. Преди сервиране нарязваме на филии и поръсваме с препържено масло.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...