Кулинарни рецепти » Бяла риба по аржентински

 Бяла риба по аржентински

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяла риба
• сокът от 1 лимон
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица
• 4 стръка зелен лук
• 2 стръка праз
• 3 моркова
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 150 г нарязан много на тънко бекон
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме и я подсушаваме с кърпа. Поливаме я отвътре с лимоновия сок, а отвън я намазваме с горчицата. Посоляваме и я поръсваме отвътре с черния пипер. Оставяме я да пресои 20 мин.

Обелваме лука и праза, измиваме и ги нарязваме на дребно, после посоляваме. Намазваме с масло обилно парче домакинско фолио и отгоре слагаме рибата. С половината от зеленчуковата смес пълним рибата, а с останалата я покриваме. Накрая отгоре слагаме бекона.

Завиваме фолиото и печем рибата 30 мин, но след 20 мин я отвиваме, за да хване коричка и да се зачерви. Ако желаем да запазим сока й, я сервираме във фолиото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало