Кулинарни рецепти » Калкан на фурна

 Калкан на фурна
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от калкан
• 4-5 тънки филийки сланина
• 250 г моркови
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 1 парченце целина
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 лимон
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Покриваме със сланината дъното на малка тавичка /или огнеупорен стъклен съд/. Отгоре разстиламе нарязаните зеленчуци и поръсваме с наситнените магданоз и копър и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Върху зарзавата разпределяме нарязаната и посолена риба. Покриваме с нарязания на кръгчета лимон и парченца от маслото.

Заливаме с виното, захлупваме и печем 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая отстраняваме капака и запичаме още 4-5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало