Кулинарни рецепти » Печен хек

 Печен хек

Продукти: (за 4 порции)

• 4 риби хек
• 1 глава накълцан лук
• 1 жълтък
• 2 с.л. лимонов сок
• 60 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В намаслена тавичка нареждаме нарязаната на едри парчета риба. Поръсваме с лука.

Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, посоляваме и изливаме върху рибата. Поръсваме с половината разтопено масло, эахлупваме тавичката и печем в умерена фурна.

Изваждаме готовата риба в затоплена чиния и заливаме с останалото сгорещено масло. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало