Кулинарни рецепти » Печен хек

 Печен хек

Продукти: (за 4 порции)

• 4 риби хек
• 1 глава накълцан лук
• 1 жълтък
• 2 с.л. лимонов сок
• 60 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В намаслена тавичка нареждаме нарязаната на едри парчета риба. Поръсваме с лука.

Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, посоляваме и изливаме върху рибата. Поръсваме с половината разтопено масло, эахлупваме тавичката и печем в умерена фурна.

Изваждаме готовата риба в затоплена чиния и заливаме с останалото сгорещено масло. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало