Кулинарни рецепти » Калкан на фурна

 Калкан на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г калкан
• 2 с.л. брашно
• 5-6 с.л. олио
• 1-2 връзки магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме калкана на парчета, посоляваме и ги нареждаме в тавичка.

Запържваме брашното в сгорещеното олио. Прибавяме наситнения магданоз и също го позапържваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Наливаме топла вода толкова, че да получим възрядък сос.

Подправяме соса с лимонов сок на вкус, заливаме с него рибата и я печем в умерена фурна. Поднасяме калкана студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало