Кулинарни рецепти » Пълнени скумрии

 Пълнени скумрии

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки скумрии
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. галета
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 кисела ябълка
• 30 г краве масло
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме скумриите, като отстраняваме опашките, главите и гръбначната кост, без да разкъсваме месото.

Настъргваме ябълката на ситно ренде и я смесваме със ситно нарязания лук. Към сместа прибавяме галетата, нарязания копър, лимоновия сок, черен пипер и сол. Пълним рибите с приготвената плънка и с клечки за зъби затваряме отворите, леко ги намазваме с масло.

Завиваме напълнените риби в намаслена пергаментова хартия, нареждаме ги в тавичка, в която сме сипали 3-4 с.л. вода и печем в умерена фурна около 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало