Кулинарни рецепти » Пълнени скумрии

 Пълнени скумрии

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки скумрии
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. галета
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 кисела ябълка
• 30 г краве масло
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме скумриите, като отстраняваме опашките, главите и гръбначната кост, без да разкъсваме месото.

Настъргваме ябълката на ситно ренде и я смесваме със ситно нарязания лук. Към сместа прибавяме галетата, нарязания копър, лимоновия сок, черен пипер и сол. Пълним рибите с приготвената плънка и с клечки за зъби затваряме отворите, леко ги намазваме с масло.

Завиваме напълнените риби в намаслена пергаментова хартия, нареждаме ги в тавичка, в която сме сипали 3-4 с.л. вода и печем в умерена фурна около 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало