Кулинарни рецепти » Никополски гювеч

 Никополски гювеч

Продукти:

• 1 кг шаран
• 1-2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• лимонов сок
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на глинен гювеч, прибавяме обелените скилидки чесън, посоляваме и сипваме малко мазнина.

Задушаваме няколко минути на умерен огън и прибавяме осолените парчета риба, дафиновия лист и зърна от черен пипер и бахар.

Поръсваме със счукания сухар, наливаме останалото олио, захлупваме и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча студен, подправен с лимонов сок.

Автор: Марина Вълчева

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало