Кулинарни рецепти » Никополски гювеч

 Никополски гювеч

Продукти:

• 1 кг шаран
• 1-2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• лимонов сок
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на глинен гювеч, прибавяме обелените скилидки чесън, посоляваме и сипваме малко мазнина.

Задушаваме няколко минути на умерен огън и прибавяме осолените парчета риба, дафиновия лист и зърна от черен пипер и бахар.

Поръсваме със счукания сухар, наливаме останалото олио, захлупваме и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча студен, подправен с лимонов сок.

Автор: Марина Вълчева

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало