Кулинарни рецепти » Никополски гювеч

 Никополски гювеч

Продукти:

• 1 кг шаран
• 1-2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• лимонов сок
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на глинен гювеч, прибавяме обелените скилидки чесън, посоляваме и сипваме малко мазнина.

Задушаваме няколко минути на умерен огън и прибавяме осолените парчета риба, дафиновия лист и зърна от черен пипер и бахар.

Поръсваме със счукания сухар, наливаме останалото олио, захлупваме и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча студен, подправен с лимонов сок.

Автор: Марина Вълчева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало