Продукти:
• 1 кг шаран
• 1-2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• лимонов сок
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на глинен гювеч, прибавяме обелените скилидки чесън, посоляваме и сипваме малко мазнина.
Задушаваме няколко минути на умерен огън и прибавяме осолените парчета риба, дафиновия лист и зърна от черен пипер и бахар.
Поръсваме със счукания сухар, наливаме останалото олио, захлупваме и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча студен, подправен с лимонов сок.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...