Кулинарни рецепти » Риба с кашкавал и домати

 Риба с кашкавал и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г мерлуза
• 500 г домати
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. краве масло
• 150 г кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от кожата и костите, нарязваме я на порции и я посоляваме.

В олиото задушаваме ситно нарязания лук. В гювечета разпределяме рибените порции. Отгоре покриваме с нарязаните на кръгчета домати. Добавяме задушения лук и заливаме с разтопеното масло.

Запичаме във фурна, поръсваме порциите с настъргания кашкавал и отново запичаме. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало