Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г мерлуза
• 500 г домати
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. краве масло
• 150 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, нарязваме я на порции и я посоляваме.
В олиото задушаваме ситно нарязания лук. В гювечета разпределяме рибените порции. Отгоре покриваме с нарязаните на кръгчета домати. Добавяме задушения лук и заливаме с разтопеното масло.
Запичаме във фурна, поръсваме порциите с настъргания кашкавал и отново запичаме. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...