Кулинарни рецепти » Печена риба с брюкселско зеле

 Печена риба с брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 250 г брюкселско зеле
• 125 мл зеленчуков бульон
• 150 г листа от бяло зеле
• 1 глава лук
• 3 с.л. маргарин
• 3 белтъка
• 100 мл прясно мляко
• настъргано индийско орехче
• кимион, шафран
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Бланшираме брюкселското зеле 2-3 мин във вряща подсолена вода и го отцеждаме.. Възвираме зеленчуковия бульон и бланшираме зелето още 10 мин. Нарязваме го на четвъртинки. Бялото зеле нарязваме на ивици и също го бланшираме в кипяща и подсолена вода.

Сгорещяваме маргарина и задушаваме 3-4 мин нарязания на ситно лук, прибавяме нарязаното на ивички филе, пържим и него 3-4 мин и накрая прибавяме двата вида зеле. Задушаваме още малко и наръсваме с кимиона, индийското орехче, сол и черен пипер.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме с магданоза. Разбиваме млякото с белтъците, подправяме със шафрана и заливаме ястието. Захлупваме и печем на водна баня 40 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало