Кулинарни рецепти » Манастирски рибен гювеч

 Манастирски рибен гювеч

Продукти:

• 1-1,5 кг риба
• 2-3 глави лук
• 4-5 чушки
• 4-5 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме я и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Последователно прибавяме и задушаваме половината ситно нарязани домати, чушките и гъбите, нарязани на ивички, и почистения и измит ориз.

Когато продуктите поомекнат, ги прехвърляме в глинен гювеч, посоляваме и наливаме топла вода. Нареждаме отгоре парчетата риба и покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета.

Печем ястието в умерена фурна, докато се изпари водата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало