Кулинарни рецепти » Хамсия на фурна

 Хамсия на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг хамсия
• 1 кг домати
• 6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я нареждаме я в намаслена тавичка. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, сол и черен пипер на вкус.

Заливаме с олиото и печем 10 мин на силна фурна, след което намаляме температурата и допичаме 30 мин на умерена фурна. Поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало