Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг пъстърва
• 6 яйца
• 1 к.ч. масло
• черен пипер
• естрагон, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистените, измити и осолени риби разрязваме в долната част, притискаме ги, за да станат плоски и да се отделят гръбнаците им. Изпържваме ги от двете страни в сгорещената мазнина до образуване на хрупкава коричка.
Нареждаме ги в тавичка и заливаме с разбитите с черния пипер и солта яйца. Запичаме около 5 минути в умерена фурна. Поръсваме със ситно нарязаните подправки и сервираме в съда, в който сме ги изпекли.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...