Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг пъстърва
• 6 яйца
• 1 к.ч. масло
• черен пипер
• естрагон, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистените, измити и осолени риби разрязваме в долната част, притискаме ги, за да станат плоски и да се отделят гръбнаците им. Изпържваме ги от двете страни в сгорещената мазнина до образуване на хрупкава коричка.
Нареждаме ги в тавичка и заливаме с разбитите с черния пипер и солта яйца. Запичаме около 5 минути в умерена фурна. Поръсваме със ситно нарязаните подправки и сервираме в съда, в който сме ги изпекли.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...