Кулинарни рецепти » Филе от кефал

 Филе от кефал

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от кефал
• 2 с.л. бяло вино
• 1-2 к.ч. рибен бульон
• 2 глави лук
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 100 г гъби
• 50 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Разделяме филето на порции, посоляваме и задушаваме 10 мин с виното и малко масло.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в останалото масло, докато стане стъклен. Прибавяме брашното, наливаме бульона и разбъркваме.

От алуминиево фолио оформяме тавички, които намазваме с масло. Във всяка паничка слагаме по една порция, заливаме с част от приготвения сос, прибавяме по няколко гъби, поръсваме с настърган кашкавал и печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало