Кулинарни рецепти » Сафрид на фурна

 Сафрид на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг сафрид
• 2 глави лук
• 5 домата
• 2 моркова
• 1 глава чесън
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я поръсваме с оцет и сол.

В сгорещеното олио последователно запържваме ситно нарязания лук, морковите, нарязани на колелца, и нарязания чесън. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и добавяме 4 обелени и настъргани домата. Варим на слаб огън, докато сосът се сгъсти.

Слагаме рибата в намаслена тавичка и заливаме със соса. Прибавяме черния пипер и дафиновия лист и поръсваме с галетата и наситнен магданоз. Нареждаме отгоре нарязания на кръгчета домат, посоляваме, ако е необходимо, и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало