Кулинарни рецепти » Пай с херинга

 Пай с херинга

Продукти: (за 6 порции)

• 1кг брашно
• 6 херинги
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 60 г краве масло
• 3 големи ябълки
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме от брашното, вода и сол на вкус средно твърдо тесто. Разстиламе тестото в съда за печене, като оставяме достатъчно от него за капак.

Изчистваме рибата, обезкостяваме и махаме главата, перките и опашката. Подправяме с индийското орехче, сол и черен пипер. Разнасяме слой от разтопеното масло върху тестото и нареждаме отгоре херингите.

Обелваме, изчистваме и нарязваме ябълките. Нареждаме резените върху рибата и отгоре покриваме с лук. Заливаме с останалата част от маслото и 4 с.л. вода. Покриваме с капак от тестото и отгоре намазваме с разбито яйце. Печем 40 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало