Кулинарни рецепти » Рибено рагу

 Рибено рагу
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба треска
• половин глава лук
• 1 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• индийско орехче
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в олио ситно нарязания лук, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме рибата на малки парченца, слагаме я в по-голяма тенджера, заливаме с лучената смес, прибавяме индийско орехче и 3 с.л. вода. Захлупваме с плътно прилягащ капак и печем в слаба фурна 30 мин.

Разбиваме яйцето с брашното, лимонов сок и 1 с.л. рибен бульон. Поливаме рибата и печем още 10мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало