Кулинарни рецепти » Бяла риба с кашкавал

 Бяла риба с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяла риба
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 250 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на по- големи парчета, които напръскваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престоят 30 мин. Възвираме вода в дълбока тенжера и варим рибата 8 мин - докато леко омекне. Отцеждаме я.

Размиваме брашното на гладка кашичка с виното и малко от рибния бульон. Варим този сос 15 мин. В тавичка изсипваме олиото, подреждаме рибните порции, заливаме със соса, поръсваме със ситен магданоз и галета, а най-отгоре с настъргания кашкавал. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало