Кулинарни рецепти » Бяла риба с кашкавал

 Бяла риба с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяла риба
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 250 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на по- големи парчета, които напръскваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престоят 30 мин. Възвираме вода в дълбока тенжера и варим рибата 8 мин - докато леко омекне. Отцеждаме я.

Размиваме брашното на гладка кашичка с виното и малко от рибния бульон. Варим този сос 15 мин. В тавичка изсипваме олиото, подреждаме рибните порции, заливаме със соса, поръсваме със ситен магданоз и галета, а най-отгоре с настъргания кашкавал. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало