Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни сардини
• 1 лимон
• 1 връзка магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибите, като отстраняваме главите и ги нареждаме една до друга в огнеупорен съд, чието дъно сме покрили със ситно нарязан магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Заливаме със зехтина, 3-4 с.л. вода и лимоновия сок.
Слагаме рибата да се пече около 15 мин в силна фурна. По време на печенето често ръсим с вода.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...