Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни сардини
• 1 лимон
• 1 връзка магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибите, като отстраняваме главите и ги нареждаме една до друга в огнеупорен съд, чието дъно сме покрили със ситно нарязан магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Заливаме със зехтина, 3-4 с.л. вода и лимоновия сок.
Слагаме рибата да се пече около 15 мин в силна фурна. По време на печенето често ръсим с вода.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...