Кулинарни рецепти » Печена змиорка с гъби

 Печена змиорка с гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 1 змиорка /около 1 кг/
• 100 г гъби
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на ивички, посоляваме и ги задушаваме в олиото. Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз и също леко ги задушаваме. Подправяме с черен пипер и сол.

Напълваме змиорката с приготвената смес, намазваме я с олио и увиваме в алуминиево фолио. Завързваме фолиото в двата края, за да се задуши рибата, и яслагаме да се пече в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало