Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. олио
• 40 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата отвътре и отвън и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 1 час и я слагаме в тавичка, в която сме наляли олиото.
Върху рибата слагаме част от маслото, нарязано на парченца. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем 10 мин в силна, а след това в умерена фурна.
След 15 мин наливаме виното и допичаме рибата, като периодично я обливаме със соса от тавата. Накрая намазваме рибата с останалото разтопено масло и поръсваме с лимонов сок.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...