Кулинарни рецепти » Задушена мерлуза с макарони

 Задушена мерлуза с макарони

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 150 г макарони
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, които посоляваме и овалваме в половината от брашното.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Нареждаме отгоре рибните порции и ги поръсваме с червения пипер и счукания с малко сол чесън. Наливаме 1-2 ч.ч. вряща вода и задушаваме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, сгъстяваме соса с останалото брашно.

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Разпределяме ги в чиниите за сервиране, отгоре слагаме по 1 парче риба и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало