Кулинарни рецепти » Филе от треска, печено в хартия

 Филе от треска, печено в хартия

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от треска от 200 г
• 2 лимона
• 2 тънки стръка праз
• 1 парче краве масло
• 200 г сметана
• шафран, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Затопляме фурната на 180 градуса. Изрязваме 4 парчета алуминиево фолио. Измиваме и нарязваме на малки парчета праза, задушаваме го 5-6 мин в сгорещеното масло. Отделно загряваме сметаната с шафрана, посоляваме и поръсваме сместа с черен пипер.

Измиваме и нарязваме лимоните на фини кръгчета. Поставяме по 2 кръгчета лимон върху всяко парче алуминиева хартия, отгоре поставяме по 1 филе от треска, после покриваме с кръгчета от праз, заливаме със соса от сметана и шафран и отново с парчета лимон.

Поръсваме обилно с магданоз и опаковаме добре дозите с алуминиевата хартия. Печем около 15 минути. Поднасяме ястието с ориз.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало