Кулинарни рецепти » Шаран с лук и сини сливи

 Шаран с лук и сини сливи

Продукти:

• 1 шаран около 1,5 кг
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 ч. л. вегета
• 2 с. л. царевично брашно
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 15-20 сухи сини сливи
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измития шаран оставяме да се отцеди. Правим върху него няколко нареза с остър нож. Смесваме вегетата и брашното и овалваме рибата. Поръсваме с черен пипер и сол нарязания на филийки лук, разбиваме и оставяме да омекне.

В тава, намазана с олио, слагаме 1/3 от лука, а върху него шарана, в чийто корем сме сложили част от останалия лук. С третата част от лука покриваме шарана. Около него нареждаме сливите, предварително полусварени. Заливаме с олиото и виното и печем в силно загрята фурна.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало