Кулинарни рецепти » Шаран с лук и сини сливи

 Шаран с лук и сини сливи

Продукти:

• 1 шаран около 1,5 кг
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 ч. л. вегета
• 2 с. л. царевично брашно
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 15-20 сухи сини сливи
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измития шаран оставяме да се отцеди. Правим върху него няколко нареза с остър нож. Смесваме вегетата и брашното и овалваме рибата. Поръсваме с черен пипер и сол нарязания на филийки лук, разбиваме и оставяме да омекне.

В тава, намазана с олио, слагаме 1/3 от лука, а върху него шарана, в чийто корем сме сложили част от останалия лук. С третата част от лука покриваме шарана. Около него нареждаме сливите, предварително полусварени. Заливаме с олиото и виното и печем в силно загрята фурна.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало