Продукти:
• 1 шаран около 1,5 кг
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 ч. л. вегета
• 2 с. л. царевично брашно
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 15-20 сухи сини сливи
• смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измития шаран оставяме да се отцеди. Правим върху него няколко нареза с остър нож. Смесваме вегетата и брашното и овалваме рибата. Поръсваме с черен пипер и сол нарязания на филийки лук, разбиваме и оставяме да омекне.
В тава, намазана с олио, слагаме 1/3 от лука, а върху него шарана, в чийто корем сме сложили част от останалия лук. С третата част от лука покриваме шарана. Около него нареждаме сливите, предварително полусварени. Заливаме с олиото и виното и печем в силно загрята фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...